Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Hodně to zjednoduším. Až budou Poláci jezdit masívně nakupovat do Česka tak, jako dnes Češi do Polska, stálo by za to se nad tím, co jste napsal, zapřemýšlet. Za současné situace je přečtení vašich mouder krutou ztrátou času. Ten skok Polska vpřed je do očí bijící.

2 0
možnosti

Pirát s europoslaneckým platem, takové lapálie, jako jsou měsíční rodinné náklady, řešit nemusí.

0 0
možnosti

J49i93r58i 94V15r25a54b37e20c

13. 10. 2023 17:27

Polsko vysává EU s velkým odstupem . Přes ty obrovské €uro dotace furt PiS držkuje EU. Divím se, že ty netto platící země si to nechají líbit.

0 3
možnosti

Oni totiž Poláci nikdy pokorně neskloní hlavu, jako naši politikové, ale vždy se snaží pro sebe vyjednat to nejlepší co mohou.

Podívejte se už na to co si vyjednali v přístupových rozhovorech na rozdíl od nás. Mají mnohem vyšší podporu zemědělství, dotace neutráceli na nesmyslné měkké projekty, ale zaměřili se především na financování silniční sítě a dotace nových výrobních firem a ziskových provozů, útlum těžby uhlí odsunuli mnohem déle než my a v neposlední řadě jejich elektrárny nemusí platit emisní povolenky, jako my - k čemuž se pan Fiala potají úlisně zavázal, na rozdíl od Poláků.

4 0
možnosti

Pane, byl jste někdy v Polsku?

6 0
možnosti
Foto

J95a55n 71P92r66a36ž88á20k

13. 10. 2023 14:11

Tak vy jste jim to oznámkoval. To mi připomíná humornou situaci u nás v práci, když jsme tu před časem měli chlapíka, kterému jsme říkali jedničkář. Byl ve všem vždy tak skvělý, až ho nakonec vyhodili.

2 0
možnosti

Do Polska jezdím pravidelně od r. 1980.

Mohu tedy celkem odpovědně srovnávat jeho vývoj i od r. 1989.

V roce 1993, kdy se rozbíhala naše privatizace jsme měli obrovský náskok v průmyslu, zemědělství, potravinářství a snad jen drobné služby měli na srovnatelné úrovni - byť oni většinou jen privátní.

Školství, doprava a státní správa byly na katastrofální úrovni.

Teď se většinou ve všem díváme už Polákům na záda a utěšujeme se tím, že se jedná o debakl Polska.

Na rozdíl od nás Poláci privatizovali pouze za peníze a privatizační projekty, které měly za úkol pouze vybílit banky pomocí provozních úvěrů privatizovaných společností tam nebyly. V tkzv. devadesátkách začal polský průmysl nabírat na obrátkách a začal pomalu vyřazovat českou konkurenci.

Cca od r. 2006 přišel velký boom naprosto ve všem. Začalo se stavět takovou měrou, že jsem tomu nemohl ani věřit. Za covidu mělo Polsko stejné problémy jako ČR i celá EU, ale od r. 2021 Polsko zase neuvěřitelně šlape - na rozdíl od nás.

Není tam vše na pochvalu, ale ve srovnání s vývojem v ČR za poslední 2 roky, je to tam zlaté.

5 0
možnosti

Ale nehorují pro 79 pohlaví, LGBTbflm+-, muslimské krimigranty, gender a další Bruselské kraviny. Což se Pirátům a podobné bandě v Bruseli nelíbí.

8 0
možnosti

My tam jezdíme už třicet let a ten posun je tam do očí bijící. Dnešní svět ničí progresivismus, levičáctví a eurosocík.

6 0
možnosti

Neskutečný blábol. Eurohujeři by tam potřebovali mít podržtašku Tuska, zrádce Polska.

7 0
možnosti

Uvidíme po dnešních volbách, kdo bude rozhodovat dál.

0 0
možnosti

Výblitek Piráta, Eurohujera.

5 0
možnosti

Stejně je zvláštní, že ti zpozdilí a neprogresivní Poláci (a Slováci a Maďaři) ještě nepochopili svou úlohu a stále volí ty ultrakonzervy a pravičáky a nacionalisty (nedošly už nálepky?), co ničí jejich sluníčkové země?

Dokonce i v Hessen a Bayern se našlo hodně nahnědlých a neonácků, co si dovolili volit AfD.

Progresivistům a Hrebenarovi praskají cévky.

5 0
možnosti
Foto

Tak Vám nevím. Asi nezbude, než zvenčí poskytnout nějakou internacionál. pomoc nejen Polsku, ale i Slovensku a Madˇarsku, NE-LI I NÁM, aby byla opět provedena ,,normalizace", potažmo i poučení z kriz. vývoje

7 0
možnosti

No tenhle lump by to udělal hrozně rád.

2 0
možnosti
  • Počet článků 18
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 418x
Narodil jsem se 18. června 1986 v Praze. Vystudoval jsem biofyziku na Matematicko-fyzikální fakultě Univerzity Karlovy a v průběhu studia jsem se specializoval na využití jaderné magnetické rezonance, později pracoval jako výzkumný pracovník a softwarový vývojář. V letech 2017 až 2019 jsem působil v roli poslance Poslanecké sněmovny PČR, kde jsem se stal členem Zahraničního výboru a místopředsedou Výboru pro evropské záležitosti. Od dubna 2017 jsem zastával funkci místopředsedy Pirátů a od roku 2019 předsedám Evropské pirátské straně. Ve stejném roce jsem byl zvolen do Evropského parlamentu, kde jsme se s Piráty přidali do frakce Greens/EFA.

Seznam rubrik